Eskişehir üvey evlat muamelesi görüyor

Eskişehir üvey evlat muamelesi görüyor
ESGİAD Başkanı Ulaş Entok, Ankara-Antalya YHT hattı projesinde Eskişehir durağının yer alması için etkin ve çözüme yönelik bir çalışma yürütmelerini temenni ediyoruz" dedi.

Eskişehir Genç İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Adına Başkan Ulaş Entok, Eskişehir’in bugüne kadar defalarca yaşadığı üvey evlat muamelesini bugünlerde bir kez daha derinden hissettiğini söyledi.

“YOK SAYILMIŞTIR”

“Demiryollarının merkezi, beşiği olmamıza rağmen şehrimizin demiryolları yatırımlarında adeta dışlanan bir pozisyona düşmesini kabul edemiyoruz” diyen Ulaş Entok, “Yıllardır defalarca söz verilmesine rağmen bir türlü yapılmayan Eskişehir ile Gemlik Limanını birleştirecek demiryolu eklentisi, bu şehirde kurulmasına rağmen TÜLOMSAŞ’ın TÜRASAŞ olarak isim değiştirip Ankara’ya taşınması gibi önemli eksiklere bugünlerde yeni ve kabul edilmesi zor tercihler eklenmiştir. Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren hattında bulunan 10 durak arasında Eskişehir’in olmaması, şehrimizin yakınından geçmesine rağmen Eskişehir gibi bir turizm şehrinin yok sayılması başta şehrimizin iktidar temsilcileri olmak üzere hepimizin önemli bir eksiğini gözler önüne sermektedir. Bir ve beraber hareket edemeyen, ortak akıl ve lobi gücü oluşturamayan Eskişehir’imiz Cumhuriyet döneminden bu yana elde ettiği kazanımları birer birer kaybetmekte ve ne yazık ki ekonomik ve imaj açısından geriye doğru gitmektedir” dedi.

“ESKİŞEHİR DURAĞI İÇİN ÇALIŞILMALI”

Entok, sözlerine şöyle devam etti:

“Turizm potansiyeli bu kadar yüksek, sanayi ve ticaret hayatı son derece önemli olan ve demiryollarının kesişme noktası şehrimizi bu önemli hattın dışında tutmanın amacını anlamakta bir hayli zorlanmaktayız. Artık bitme noktasına gelmiş bu proje gibi ilerleyen dönemlerde hizmete girmesi planlanan Ankara-Antalya hattı içinde aynı kaygı ve kuşkuları derinden yaşamaktayız. İstanbul-Ankara gibi şehirlerden İzmir, Antalya gibi özellikle yaz aylarında potansiyeli yüksek şehirlere gidecek insanların demiryolunun merkezi Eskişehir’den daha kısa sürede ulaşacak olmalarını şehrimiz insanına reva görülmemesi gereken bir tercih olarak algılıyoruz. Eskişehir Genç İş İnsanları Derneği olarak tüm yönetim kurulumuz adına başta şehrimizin iktidar temsilcilerine sesleniyor ve Ankara-İzmir hattına Eskişehir’in de entegre edilmesi ve ilerleyen yıllarda hizmete girecek Ankara-Antalya YHT hattı projesinde Eskişehir durağının yer alması için etkin ve çözüme yönelik bir çalışma yürütmelerini temenni ediyoruz. Medeniyetin beşiği olan ulaşım imkanlarından mahrum kalmak ya da kısıtlanmak, şehrimizi ekonomik açıdan da ciddi derecede tehdit edecek ve uzun süredir haksız rekabet ve teşvik koşullarıyla zorlandığımız komşu şehirlerle aramızdaki üretim ve ekonomi rekabetinde de bizlere ivme kaybettirecektir. Şehrimizin yarınlardan sorumlu genç iş insanları olarak, şehrimizin potansiyel fırsatlarını kaçırmak istemediğimizi ve bu makus talihi değiştirmek adına yapılabilecek tüm çalışmalarda taşın altına elimizi, gövdemizi sokmaya hazır olduğumuzu altını çizerek belirtmek isteriz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum